04 Σεπτέμβριος 2014
Στον αέρα οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Στοίχειωσαν οι αλλαγές με τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Η τρόικα στο Παρίσι δεν είπε όχι, δεν άναψε όμως και το πράσινο φως.

Ουσιαστικά οι αλλαγές αυτή τη στιγμή και μέχρι να καταλήξει η τρόικα είναι στον αέρα.

Αυτό καθώς υπάρχει ένα δεδομένο. Δεν πρέπει τα έσοδα από τον φόρο στα ακίνητα να πέσουν κάτω από το όριο που έχει συμφωνηθεί στα 2,7 δισ. ευρώ.

Κάπως έτσι η τρόικα όταν η ελληνική πλευρά παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο στους δανειστές εκείνοι ζήτησαν το απλό. Κοστολόγηση των αλλαγών και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν μέχρι να ελέγξουν τα δικά τους επιτελεία τα στοιχεία της ελληνικής πλευράς.

Με τον τρόπο αυτό όμως υπάρχει μια μεγάλη... τρύπα στην αλυσίδα των εξελίξεων.

Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να κατατεθεί όπως ήταν προγραμματισμένο σήμερα στην Βουλή και πιθανότατα ούτε και αύριο.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε για την επόμενη εβδομάδα και πλέον όλα είναι ανοιχτά.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει το παζάρι με την τρόικα και πότε θα ανάψει το πράσινο φως.

Με λίγα λόγια η καθυστέρηση σημαίνει δύο πράγματα.

Πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει από τις υπηρεσίες ο υπολογισμός του νέου φόρου.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το ημερολόγιο θα γράφει 14 και θα πρέπει ως τις 15 του μήνα να έχουν λάβει οι πολίτες τα νέα εκκαθαριστικά, κάτι που για πολλούς θεωρείται ήδη αδύνατο.

Στην συνέχεια οι πολίτες θα έχουν μόλις δύο εβδομάδες για να πάνε να πληρώσουν την πρώτη δόση και όλοι στο οικονομικό επιτελείο φοβούνται τις καθυστερήσεις που θα φέρουν ντόμινο στα έσοδα.

Παράλληλα κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει κάποια παράταση (αυτό μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο) και επίσης κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη θα συμβεί στην περίπτωση που εντοπιστούν και πάλι λάθη.

Πηγή:newsit.gr