30 Ιούνιος 2020
Σε «καραντίνα» η αγορά ακινήτων

Στάση αναμονής κρατούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένοντας να «κάτσει η σκόνη» από την κρίση που έφερε στην αγορά η πανδημία του κορονοϊού. Όπως είναι λογικό κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι αγοραπωλησίες κατοικιών σταμάτησαν και πλέον πωλητές και αγοραστές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν εκ νέου την αγορά.

Το πέρασμα του ιού, η καραντίνα, αλλά και η οικονομική κρίση που έφεραν μαζί τους, άλλαξαν τα πάντα στην αγορά ακινήτων. Η καραντίνα βρήκε την αγορά σε μια έντονα ανοδική περίοδο, με την οικοδομή να έχει ξεκινήσει δειλά δειλά και πάλι να δουλεύει και νέα σπίτια να βγαίνουν στην αγορά. Ως αποτέλεσμα ήταν παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι θα ακολουθούσε μια περίοδος με υψηλές τιμές και στην συνέχεια θα υπήρχε διόρθωση.

Ωστόσο, ο ιός τα άλλαξε όλα και στην αγορά ακινήτων. Αποτέλεσμα είναι αγοραπωλησίες να μην γίνονται, με τους ενδιαφερόμενους να προσπαθούν να δουν πρώτα πως θα εξελιχθεί η ζήτηση και οι τιμές στην αγορά, προκειμένου να κάνουν το επόμενο βήμα τους. Την εικόνα αυτή ενίσχυσε και η καθοδική πορεία που καταγράφουν οι αγοραπωλησίες μέσω του προγράμματος Golden Visa.

Κείμενο με πληροφορίες από Huffington Post (30/06/2020)