03 Ιούνιος 2021
Νέες αντικειμενικές αξίες - Τι να προσέξετε

«Γκάζι» στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες είναι έτοιμες και αναμένεται να «αποκαλυφθούν» την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπου 7.000 περιοχές σε όλη τη χώρα οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αναμένεται να αυξηθούν, περίπου 4.000 περιοχές θα δουν τις τιμές ζώνης να μένουν στα ίδια επίπεδα ή να μειώνονται ενώ περίπου 3.500 περιοχές σε όλη τη χώρα θα αποκτήσουν για πρώτη φορά τιμές ζώνης. Σε πολλές περιοχές – φιλέτα που βρίσκονται στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος θα εκτινάξει στα ύψη τις φορολογητέες αξίες των ακινήτων.

Στις περιοχές που οι αντικειμενικές αξίες θα μειωθούν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2022 για να προχωρήσουν στην απόκτηση ή μεταβίβαση ακινήτου προκειμένου να περιορίσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση. Στις περιοχές που οι τιμές ζώνης θα παραμείνουν αμετάβλητες, οι μεταβιβάσεις ακινήτων μπορούν να γίνουν τώρα ή μέχρι το τέλος του έτους ή τον επόμενο χρόνο αφού ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι ο ίδιος.

 

Κείμενο με πληροφορίες από το site in.gr (03/06/2021)