14 Απρίλιος 2015
Αύξηση ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ακίνητα

Σημαντική αύξηση σημείωσε το διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η διαδικτυακή πλατφόρμα TheMoveChannel.com βάσει του αριθμού των διαδικτυακών αναζητήσεων πόλεων παγκοσμίως. Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο και τη Γαλλία ανήκει στους πρώτους 10 προορισμούς για τους οποίους οι ξένοι αγοραστές ακινήτων εκδηλώνουν το περισσότερο ενδιαφέρον.

Περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, η Ρόδος, η Αττική και η Μύκονος, συγκαταλέγονται στους 50 προορισμούς που αναζητήθηκαν περισσότερο τους 3 πρώτους μήνες οι επενδυτές σε real estate. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Κέρκυρα παρουσίασε άνοδο 19 θέσεων σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η άνοδος αυτή οφείλεται στην οικονομική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στη χώρα καθώς οι ξένοι αγοραστές θεωρούν ότι η τοποθέτηση σε ελληνικά ακίνητα είναι ευκαιρία.

Μαζί με την άνοδο των ελληνικών ακινήτων, έχει επιστρέψει και η ζήτηση για ακίνητα στην Ευρώπη, με την Ρώμη να αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή πόλη σε αναζητήσεις. Ακολουθεί η Μάλαγα της Ισπανίας και η Πορτογαλία στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η άνοδος του ενδιαφέροντος για τα ευρωπαϊκά ακίνητα αποδίδεται στα χαμηλά επιτόκια ενυπόθηκου δανεισμού στη Γαλλία, στη σταδιακή άνοδο των τιμών στην Πορτογαλία που δημιουργεί προσδοκίες στους επενδυτές και στην “επανεκκίνηση” της ισπανικής κτηματαγοράς.