24 Φεβρουάριος 2016
Απεργία Συμβολαιογράφων έως την Πέμπτη

Και οι δικηγόροι βρίσκονται σε πανελλαδική αποχή

Τη συνέχιση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των  συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε  την αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από αύριο, Τρίτη, έως και την ερχόμενη Πέμπτη  (23 – 25 Φεβρουαρίου 2016).

Παράλληλα, λόγω της  αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες  σήμερα Τετάρτη 24.2.2016 πλειστηριασμοί.

Όμως, συνεχίζεται και η πανελλαδική  αποχή  των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και την  ερχόμενη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, όπου θα κριθεί και πάλι η συνέχιση ή όχι της αποχής.
 
Ακόμη, την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 π.μ., ο δικηγορικός κόσμος θα πραγματοποιήσει αποκλεισμό και παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων κατά του  ασφαλιστικού  νομοσχεδίου της Κυβέρνησης άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και έκτοτε συνεχίζεται αδιαλείπτως, λαμβάνοντας   το χαρακτήρα απεργίας διαρκείας.

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά την τελευταία συνεδρίασή  αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του δικηγορικού κόσμου, αφού διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου και χορήγηση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς».

Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας  στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεδριάσει και πάλι η συντονιστική επιτροπή για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού κόσμου.

Πηγή: protothema.gr