01 Ιανουάριος 1970
Αιτία πολέμου το Ασφαλιστικό!

Με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα απαντούν συνδικάτα και εργαζόμενοι, εν όψει της επικείμενης ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια από την ερχόμενη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία, που θα ενεργοποιηθεί όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί προς ψήφιση. Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις ξεκινούν νωρίτερα, με την 24ωρη απεργία της επόμενης Κυριακής 8 Μαΐου, αφού ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικά Κέντρα έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στις κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος οι επαγγελματικές ενώσεις (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί). Επίσης, συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι, ενώ το ΤΕΕ έστειλε επιστολή στους βουλευτές - μηχανικούς χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τυχόν υπερψήφιση του Ασφαλιστικού. Ακόμα, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία και οργανώνει κάθοδο στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης.

Νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να εξαγγείλουν και οι δημοσιογράφοι. Η ΠΟΕΣΥ, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη, χαρακτηρίζει «ληστεία μετά φόνου» την κατάργηση του αγγελιοσήμου, ενώ αναμένει τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας τόσο για διατήρηση ενός φόρου στις διαφημίσεις όσο και την υλοποίηση της δέσμευσής του για πρόβλεψη τρίμηνης μετάθεσης της εφαρμογής της διάταξης για το αγγελιόσημο.

Πηγή: paron.gr